imponerad av wästberg


word: studioilse w08 designad av ilse crawford för wästberg den finns bland annat på nobis hotel STHLM. det nya märket wästberg kommer ursprungligen från vidilux, jag snappade upp dom från nk stil magazine, och det kommer säkert komma flertalet nyheter därifrån inom kort i guess. kolla in homepage: http://www.wastberg.com/


waestberg.jpg

absolut vodka goes crystal



jag gillar svenska märken. likaså absolut vodka. skogsberg & smart har gjort sin egna design på den kända flaskan. ett hantverk i finaste kristall gjort i glasbruket reijmyre. upplagad är begränsad till 800 flarror och kostar det så smakar det. 12 500 pix per flaska. kommer finnas på NK i huvudstaden.

köper du den? maila mig :)





jadu, efter detta grådaskiga väder kanske jag behöver en shot? dock ska jag jobba dubbelpass, vilket glädjer mig! kommer bli kalas ser ni, imorn jobbar jag på frej, tar med mig lite badrumsgotta till er då! ha det bra sålänge

tänk funktionellt med hjälp av IKEA

jag har haft jätteproblematik med att hitta stora och fina tekoppar. men så slog det mig att jag som är en sucker för värmeljus kan ta tillvara på IKEAS fina tindra glas till att dricka te ur! jag älskar att dricka varmt ur glas. det är en känsla det där

får se till att låna någons diskmaskin så att glasen blir tillräckligt rena bara.



klä dina klädnypor

dagens pyssel:

mina fina nya klädnypor från granit fick en liten ettikett så att jag inte glömmer att dom faktiskt heter klädnypor! ibland är ju huvudet på virrvarv, bra att hålla koll sådär. nej men jag tycker det är fint med texter.

klädnypor klär lite överallt. på lampsladdar, påsar, tidningar, tja jag tycker klädnypor är rätt coolt
vad tycker ni?





dymo 299 pix från granit

IKEA smask som vanligt



nattgodis från IKEA. söker allt vad jag kan men hittar inte senaste IKEA köksreklamen med falukorven. den är ju bara så bra. nåååväl var inne på deras blogg nu http://livethemma.se vilket förövrigt är en härlig bildboost blogg. kolla in senaste nyheterna som jag lätt åker till det blå gula varuhuset för att hämta inom kort:




tyg påse AINA. hur läcker?



stol reidar. kalas fin på alla sätt och vis, ska nog ha en ute på balkongen!


sov nu. för det ska jag göra. upp och hoppa till jobbet imorn utvilade och glada :)

viktoria & josefin bakar

kom precis hem från daniel & viktoria mina grannar. där jag har för vana att trampa in när det luktar mat. hej på dig tredje hjulet! jag har bestämt mig för att ställa en burk med texten "josefins matkassa" på deras hylla. mer fair blir det ju faktiskt inte.

vi hann med att baka också, smaka på slickepotten på goda vetebullar. mums! viktoria är en kopia av leila bakar. hon kan allt från bakelser till matlagning. jag är super imponerad och smått avundsjuk på att hon som 20 åring har en kitchen aid. den du!




bild: catherine vaindorf


bild: viktoria antoniou


KitchenAid Artisan KSM150PSECS Gun ColorKitchenAid Artisan KSM150PSEGP VioletteKitchenAid Artisan KSM150PSEER RödKitchenAid Artisan KSM150PSEWH Vit
bild: http://www.bagarenochkocken.se/shop/ 4995 per maskin.

what happens projekt restaurang NYC

var med här nu: what happens when: a temporary restaurant installation. var 30 dag byts restaurangens tema, helhet, mat, interiör ja allt ut, det blir aldrig det samma stället igen. detta projektet pågår i 9 månader i NYC. och om jag hade varit en entreprenör som läser och ser detta nu hade jag catchat upp detta med en gång!


se: http://www.kickstarter.com/projects/emibee/what-happens-when-a-temporary-restaurant-installat

designer: emelie baltz

bilder:










nu har jag tränat och ätit soppa. i love soppa. ikväll blir det solsidan, som säkert för många andra, hoppas ni har en bra söndag, puss och kram


fotoförstoringar på nytt vis!

det roliga med inredning, likväl som mode är att trender kommer och går. med min blogg försöker jag väva in det med samtidigt behålla det på en basic nivå. alltså svart på vitt - vitt på svart i avsnittet http://svtplay.se/v/2340585/gokvall/26_2 där Frida Berglund från trendenser.se är med och dukar kör hon över min bloggs tema totalt och går totalt in på färgskalor. haha skämt o sido. Frida är enormt duktig och jag önskar hennes talang, kul med grön dukning!

tänkte visa er lite photoshoot hemifrån.



jag har tagit kort på mitt barnvaktsbarns legogubbar och beställt en förstoring från foto quick.





beställde även hem en förstoring på min lillasyster katja. tillsammans med fotot på mig och farfar från när jag var liten hängder dom på min tvättmaskin. smart det där, att byta kylskåp mot tvättmaskin, eller?


toalettrulle tips!

somnade till nothing hill vaknar till min singel mat karibisk soppa och kräftstjärtar. grym söndags morgon. tänkte visa er ett litet lätt hett tips från mitt badrum:

köp en fniss papperskorg från IKEA för 19 pix och lassa den med rullar. fnissigt, fiffigt och funktionellt. inte som hemma hos alla andra.






har ni nåra toalettrulle tips? kommentera vetja!

konservburkar på nytt sätt

jag är ett big fan av konservburkar. dom är lite heliga på något sätt. alladeles enkla och råa i sig själva. ungefär som jag? haha nej då, men spana in http://www.dezeen.com/2009/07/20/tin-can-lids-by-jack-bresnahan/ blir nog en lamptanke av detta!

design Jack Bresnahan

tin-can-lids-by-jack-bresnahan-6.jpg
socker gotta

tin-can-lids-by-jack-bresnahan-8.jpg

te och kaffe. miljövänliga och fint

tin-can-lids-by-jack-bresnahan-10.jpg
pretty vas sådär

ny favoritfotograf!

jag har hittat en fotograf som får mig att få ont i magen, hoppa i sängen och göra ronja rövardotters vårskrik! catherine Vaindorf är min absolut nya favoritfotograf och så kommer det nog förbli ett tag. jag dör lite inombords när jag ser bilderna. det är som ett barns lördagsgodis.

du hittar alla bilderna på
http://www.soderbergagentur.com/



















vad gör ni denna lördagskväll? jag kollar på nothing hill och myser i filten. det är skönt att vara ensam ibland :)

lekfulla de nord


spegeln made by Eimear från de nord är fantastisk. vet ni vad den får mig att tänka på? linus på linjen och alla andra streckgubbar. den har en slags klang och humor som gör det väldigt tilltalande. jag gillar lekfull design

köp den på på favoritbutik http://urbanliving.se för 2930 pix










missa inte alvhem!!

ingen har väl missat bilder från alvhem mäkleri http://www.alvhemmakleri.se/ ? spana in hemsidan ljuvlig inspiration. sitter här och skuggar hemsidan varvat med melodifestivalen. måste ju ha något att diskutera på dagis på måndag :)

ni har väl inte missat att alvhem har en butik här i göteborg? på hörnet olivedal/almedalsgatan hittar ni den. värt ett span i veckan som kommer!





jag har alltid velat ha böcker och hyllor ovanför dörren. när jag köper en bostadsrätt blir det av minsann!



jag älskar teglet istället för kakel i köket. dessutom gör jag stora hurrarop för köksbänkar!


tre saker.
1. är inte gamla element vackra? 2. saknar vi inte hemtelefonen? som den röda kobran? 3. hur fint är det inte med foton och vykort på lina?



är inte ett dugg förtjust i soffan men älskar tulpanerna och den enkla glödlampan


min favoritbild, såhär kan jag bo. knarrigt vitt golv. vitt och svart mycket ljus


ska nog ta och pyssla ihop en sån här likande variant för mina tidingar. smart!

dagens dilemma: vinglas

dagens dilemma;

dricker man rosé ur vitvins glas eller rödvinsglas?

just nu föredrar jag vitvinsglasen från iittala i somras var jag helt lost på rödvinsglasen. svårt att bestämma dig du med? gör som jag: köp båda. snyggt vid dukningar.




vad du kan få för 100 kr

ahhh what a day! har mitt speed mood igen. hunnit med att jobba, gå på jobbmässa, köpa tv och mikro. möblera om och landa. nu ska jag göra mig iordning men först:
 
gårdagens köp: var med mamma på coop forum, hittade lite urban living i det stora varuhuset med. kudde 49 pix, handduk 25 pix. vad hittar ni under hundralappen?



badrumsinredning

inspiration nytt jobb. på lördag jobbar jag på frej jonsson. ska bli roligt! ska spana lite badrumsinredning åt er hädanefter! här kommer lite bilder från http://livingetc.com




jag ska nog skaffa mig en matta i badrummet. mysigt för fossingarna.
jag gillar stolar i badrummet, denna är en grå karmstol från svenssons i lammhult för 4000 pix


sjysst med en componibili modul i badrummet, finns också på svenssons för 800 pix, rätt ok tycker jag



det speciella med denna var självklart kakelugnen. you wish baby


japansktouch i badrummet är inte ovanligt. sålänge det håller sig inom ramarna i mitt tycke. jag tycker dom vita bollarna påminner om lamporna Glo-ball som finns på svenssons.se för 4000 pix


och det som vi alla väntade på vitt. visst skulle det vara härligare med svarta handdukar?

lampor m.m.

ni vet ju att min stora förtjusning är lampor. överallt och hela tiden. dessutom kan jag inte välja, antingen för att det inte finns plats i min etta eller för att dom kostar mer än 10 000.

skolan jag ska söka till i höst som butikskommunikatör ska man göra ett arbetsprov. provet består av att göra en armatur och en lampskärm. det ska vara på en A4 och man får inte använda sig av datorn. därigenom inget photoshop eller dylikt. jag ska nog klippa och klistra använda lite kort. ska bara bestämma en nisch först. LP skivor + lampa? låt se




http://urbanliving.se/show_product.php?p_id=1390 denna lampan är adorable. kostar 3975 och kommer från den häftiga hemsidan urban living som jag är ett stort fan utav!

john & yoko på din vägg

sköna hem har riktigt bra inspirationshus och denna gång droppar en 60tals villa fram. jag är ju inte så mycket för 60 tal, men digitala fotografier och framkallningar är något jag gör tummen upp för. detta fotot på John & Yoko taget av Andy Warhol har familjen beställt hem. grymt - nu ska jag på jakt efter ett mega foto att ha i casat!



ny drömlampa på span!

hello

har blivit lite dålig update idag, har haft en del för mig, vi får vänta och se på resultatet. nåväl i maj är det min 21 åriga födelsedag och jag räknar ner då jag önskar mig mängder av grejer. typ den här lampan från rydens?

captain







finns lite rabatterad på http://uttaget.se för 3700 pix istället för ordinarie 4120. pass på!


fotografier

jag har mitt speed mood och gör sjuttioelva saker samtidigt. det kommer ibland(rätt så ofta) och jäklar vad mycket saker jag får gjort. idag har vi tagit hit min säng. nu är det hem ljuva hem här. fattas bara en fin liten tv som kommer till helgen!

har fått hem massa kort - vad gör man utan minnen?



plommon & ikea

toner från ikea och lo bjurulf(min favorit fotograf).

jag gillar att det finns ett mörker och blandning med cerise och plommon. skulle gärna vilja ha någon detalj hemma i lite mer purpurfärg. kanske ett grytunderlägg eller en ny fin kudde?

myser lite på den.







måste faktiskt till IKE to the A i helgen. men nu blir det att fixa säng. det kommer bli toppenfint hemma!

god gärning god interiör

tänkte länka och uppmärksamma en artikel från elle interiör det är NK som säljer tomma vattenflaskor i och med projektet SOLVATTEN. Det är konstnären och mikrobiologen Petra Wadström som uppfunnit en dunk som renar vatten, upp till 33 liter om dagen, enbart med hjälp av solenergi. Flaskorna kostar 250 kr styck och är jättefina, dessutom för en god sak. köp dom fort, det finns bara 1000 exemplar och dom är jättesnygga





http://elleinterior.se/en-tomflaska-lastad-med-omtanke/

bo concept goes big brother 2011

det var väl inte många som missade big brother premiären igår? visst var det sådär. deltagarna var inte mycket att hurra för. men inredningen var topnotch. danska boconcept står för interiören

 såhär säger Mats Rabe som har arbetar på Bo Concepts butik i STHLM:

'Vi såg inredningsprojektet som ytterst intressant, då Endemol ville försäkra sig om att huset framstod som ett topp modernt designhem. Projektet stämde väl överrens med BoConcepts vision om at bli det ledande brand inom modern heminredning. Vår kollektion är dessutom inspirerad av det dynamiska och pulserande storstadslivet och passer därför väl in i Big Brothers värderingar.',

check out som pics from bo concept:












lådor is my taste

har en liten förkärlek för lådor. helst lite rustiga och rostiga. hittade en fin fin vän på haga hem i helgen. passar jättebra hemma hos mig. jag gillar haga. hade gärna bott där i en lägenhet med högt i tak och knarriga golv.



199 pix


öppna ditt vän med knogjärn

jag gillar finurlia saker. lite råa saker. den här vinöppnaren aka knogjärn hittade jag på http://coolstuff.se köp dig ett du med. faktiskt fantastiskt bra att öppna en flaska vin med! tummen upp!




fabulösa dubbelsidiga tejp

hello.

kom precis hem. naturlisch hade jag inte kollat upp att myrornas inte har öppet på söndagar. men tog mig en vända runt haga och min favorit gata "vallgatan" där bolagret, designtorget, lagerhaus, åhlens, granit och krypton form är samlade. glödlampehänget från granit hade ännu inte kommit in med dom lägger undan en åt mig så fort den finns i butik!

kanon. men lite shopping blev det. har fått lite koll på betongväggen. använder mig av dubbelsidig tejp från frej jonsson, klarar åtta kilo. passar perfekt för dagens upphäng:



hylla från åhlens 299. fågelknoppar från designtorget 135














så nu blir det musik med rebecca & fiona och en promenad på kajen. have a nice day!


taklamps favoriter!

hej alla glada. happy sunday!

jag har fått in en önskan om taklampor här på bloggen. eftersom lampor är min stora fascination inom inredning tänkte jag visa er ett axplock av mina drömlampor. men jag vill också påpeka att lampor i sin enkelhet också är underbara. alternativt bara ha en glödlampa hängandes i hallen. eller som hos mig en arbetslampa från bolagret.

so here you go - taklampor:


flower pot


work lamp


tom dixon beat light


klong livlampa jonas bohlin


flos skygarden


taraxacum alldeles för dyra lampa

Glas pendel - liten, krom
foscarinis pendel

Wooster lampan - svart/silver
wooster från frank form



bilder från länna möbler, svennsons i lammhult, design online och rum21
hope you like it! nej nu ska jag ta båten från eriksberg till rosenlund. springer och letar lampfot på myrornas och kikar in hos svenssons i lammhult. ha en bra söndag!


´josefin loves ikea

hjälp! jag har inte varit på ikea på jättelänge jag håller på att avlida!

fick direkt sug då jag ser pernilla på facebook heta "kan gå igenom ikea med ögonbindel nu" - tro mig du är inte ensam vill jag bara säga jag sträcker ut min hand!

nej till stundens allvar. jag har gjort ett favoritcollage. då kan jag hålla lite koll på mig själv också så inte ikeas pizzor eller äppelkakor hamnar i den gula påsen.


inredning tar tid

i just came to say hello.

på något sätt vill jag ha allt. jag är ju ett sånt där nördigt inredningsfreak och vill ha mycket designat. det tar tid att hitta en hemmakänsla och det tar tid att hitta rätt ting. min lilla lägenhet känns rätt så kal. det liksom fattas alltid något. nu vet jag inte ritkigt vad jag är ute efter, vill ha allt och inget.
kanske en lampa?
kanske en schäslong?
eller en myran stol?



just nu är jag väldigt förtjust i coffee table from bo concept.

känner ni igen pennan?

70 talet är tillbaka och vi välkomnar snällt den traditionella bankpennan ballograf tillbaka från idet. hoppas det kommer lite mer sjyssta versionen än handelsbanken och nordea pennorna. lite mer kultfärger som orange och kornblå. en kul och billig inrednings accessoar att ha i hemmet. go for it. finns på http://www.ballograf.se



bild; designtrawler.com

håll koll på dina räkningar med letters

ny pryl från svenssons i lammhult. jag gillar ordning och grejer och att var sak har sin plats. 350 pix är alldeles lagom för att hitta sina räkningar varje månad i min grandiosa lägenhet. vi satte upp den med dubbelsidig tejp från frej johnsson. bra så slipper väggen bli genomborrad med hål!

pannkaksdagen är kommen och min mage mår bra. synd att mitt grannpar hånglar så mycket bara. hej tredje hjulet. nej, får bli mer hångel på räkningarna istället. haha nej nu ska vi hyra film.




solen lyser alltid på eriksberg

hello funkytown. hoppas inte alla ni är lika sega i huvudet som jag denna morgon. fick ta mig ut och ta mig lite frisk luft och några spots från eriksberg. tänk vilket grannskap jag bor i. utsikt över älvsborgsbron och kanalen. ta en kaffe på italia nere vid kajen, strosa längst bryggan eller ta älvsnabben över till fastlandet.

eriksberg är ändå rätt exotiskt. det är lite som att bo på manhattan men ändå inte. jag gillar mitt funkytown och i solskenet blir det mer än en pärla. så varsegod här kommer lite exteriör för omväxlingsskull:





















hemsidetips: bouf.com

nu har jag både naglar och alkohol tills ikväll. grattis josefin. det är finally fredag och tid för some inspiration. vad vill ni handla i helgen? jag är otroligt sugen på sakerna från sajten http://bouf.com du med?




kolla bara! är det inte otroligt magiskt. som en industriell alladin film haha


gillar funktionella grejjer. denna lampan kontra hylla är perfekt bredvid sängen


ge fåglarna mat eller häng upp den i taket och lägg post?




jag vill ha mer kuddar. jag gillar kuddar


nej hopp in i duschen PUSS


cell by string furniture


veteranen string hyllan har ingen undgått. för oss lite yngre finns det en variant i mer funkis stil jag tycker om väldigt mycket. string furniture har tagit fram string cell formgiven av Peter Cohen som fick dom stora priserna Stora Formpriset (Residence), Årets Möbel (Sköna Hem) och Våra Favoriter (Elle Interiör) samt inkluderats i Nationalmuseums designsamlingar 2008.








unfold by muuto

så var det detta med lampor igen. men nu8 BEHÖVER jag faktiskt en ny lampa. en kökslampa. det finns många fina ting men något som slår igenom i min hjärnbalk är lampan undfold från muuto. 995 pix





liiite rysningar på den. Form us with love har gjort denna fräcka industrilampa i mjukt silikongummi. jag gillar den mycket!


om nån vill hjälp mig med min bloggdesign så sträck ut en hand. jag betalar med råge!

kubus och matematik

den matematiska precisionen KUBUS från Mogens Lassen tänkte komma hem till mig. 
finns bland annat hos svenssons i lammhult. men just nu är det liiiite mycket att göra. får se om jag hinner med en
runda på stan. känns lite naket hemma . inredning är tid
Kubus 4 ljusstake - svart

 


ny tidning: vårt nya liv

hej järngänget

köpte en ny tidning idag. magazines är min grej. tidningen vårt nya hem bjuder på stilrena linjer. hemreportage i designade villor. idylliskt och perfekt. precis så som du vill ha i en tidning, det perfekta. drömmen. det som du strävar efter och banne mig ska få! jag får väl bli en premenurant på denna tidning med. shoot













alla fina hjärtan följ mig via bloglovin

Följ min blogg med bloglovin

danska stouby på sthlms mässan

jag har varken fått den äran eller tatt mig tiden till att åka till sthlms möbelmässa men däremot finns det fina axplock att hämta hem. inspirationen är ju stor och lockande. hade varit rena drömmen att befinna sig i sthlm nu. nog om det. Stouby har fantastiska soffor och fåtöljer och så ställer dom även ut på STHLM FUNITURE FAIR http://www.stockholmfurniturefair.se/ se och lär från the masters:

concorde
hang on
in low
jive
ett danskt möbeläventyr som är på G kolla in homepage http://www.stouby.com/

sammy rose är fantastisk på alla sätt

passa på att köpa prints från http://sammyrose.se jag älskar alla carl tavlorna. ska beställa hem hela högen nästa lön. jag har carl"the show must go on" hemma på min vägg och det är en älskling av alla älsklingar, om du inte har någon se till att skaffa en. eller kika åtminstonde in på Jennys blogg: http://sammyrose.blogg.se/


print carl the sailor


print carl the show must go on


print carl the teen woolf


print goodmorning carl


print have faith in carl

från 250 för liten till 400 för stor

i adore!


ikea överraskar med solcells lampa!

josefin gillar:

den nya solcells lampan från ikea, perfect colour svart och vit, ingen elförbrukning utan bara att placera den nära solljus så omvandlas det till energi. smart ikea. ni har förstått min vikt kring hållbara möblemang och produkter. lampan kostar 249 pix. blir en sväng på IKEA till helgen.
SOLVINDEN Solcellsbelysning taklampa blandade färger Diameter: 21 cm Höjd: 15 cm
SOLVINDEN



Norrgavel vintage

norrgavel butiken på magasinsgatan är super härlig! alla har väl hört om stolen BAS därefter kuben osv. härliga möbler helt enkelt. men nu ser ni så för er som har missat så har dom en vintage sida där man kan sälja sina gamla möbler!

Norrgavel

för er som vet, så är jag ju förtjust i sådant man kan skapa själv och återanvända. hemsidan: http://norrgavelvintage.se/ är verkligen något att kolla in. lite billigare, lite bättre. 

Stol_BAS_A11.jpg
STOL BAS


tycker även mycket om kuddfodralen KELIM som är tillveerkade av gamla mattor från Iran och Anatolien. 250 pix styck är prisvärt för personliga handgjorda kuddar. hemsida: http://www.norrgavel.se/


en lamp morgon från Northern Lightning

Morten Kildahl har designat lampan Bender för Northern Lightning. Jag gillar stora lampor, som man ser har något mer men som fortfarande är diskreta. formen och foten är underbar. jag gilllar den, finns på svennssons i lammhult för 4450, om man har tröttnat på arne jacobsens AJ lampa är detta en stark konkurrent!








off to work!

längta efter en säng

finally hemma. branäs har varit grymt kul men sängen har saknat mig. efter trötta skidben(jag som åkte så mycket) så har jag längtat efter min svart vita säng.

tänkte visa lite inspiration från NYX beds såhär innan läggdags. behöver en ny säng och detta är något att kika på för er med samma behov. en säng med komfort där inspirationen kommer från naturen! 



bilder: http://www.nyxbeds.com/

inspiration fjällen

hej på er. hoppas allt är bra. här i branäs bor vi i en jättefin fjällstuga. har varit riktigt dålig på uppdatering för er fina läsare, men vi har jättekul. när jag kommer hem ska det bli ändring på det hela!
här är lite bilder:
4
så nu ska jag ägna mig åt min xcider och lite bloggar. dom andra åker pulka, jag har ont i fötterna efter skidorna. mina tre åk..... var lite väl mycket after ski och för lite skidor på mig.

nytt från foscarini

Binic bordlampa - vit
Binic bordlampa - petrol



älskar lampan från svennsons i lammhult... finns på deras webshop. 1400 kr http://www.svenssons.se/


jag vill inte ha det såhär
jag saknar dig


allt annat än inredning

jag trodde aldrig jag skulle erkänna men det gör ont i hjärtat. jag är inte innerligt skör jag känner mig själv för väl och har inte lagt ner ett liv men det är psykiskt påfrestande att inte få lov att älska. jag ljuger för människorna i min omgivning och säger att allt är bra men jag är halv.

det jag ville bygga upp lyckades jag inte med för jag var för hård. jag byggde upp en sköld. om jag kunde göra annorlunda skulle jag gjort det. men jag har inte en time machine och hoppas på att mitt hjärta sakta men säkert läker.

när jag ser alla andra par. är det som oss. bara att det gick för långt. ord blev inte sagda. jag ångrar mig djupt. fan.


ny lägenhet sökes

letar ny lägenhet. har hittat en jag kan tänka mig, något för liten men mitt inne i stan. vallgatan. och hur läcker är inte inredningen? jag vill ha något eget något riktigt josefinigt.

tyvärr är det så. jag har fått en vodoo docka så jag ska kunna lära mig att sova själv. för när man inte får lov att ändra på sig blir det såhär. jag är stor nu jag klarar mig. i en ljus och fin lägenhet med mycket böcker


bokstävernas värld

vaknade och trodde jag var någonannanstans. men just nu befinner jag mig i en coldplay låt som spelas på repeat. men det får tydligen lov att vara så.

mina magazines kanske hjälper. en värld där det bara handlar om ting 

tidningslåda. 300 åhlens. plastic is fantastic



förvara förvara förvara!


branäs inspiration

imorgon åker jag mathilda, hennes tim. krisitan, pontus och ett par till iväg till branäs. det ska bli skönt att vara ledig lite. jag har inte varit ledig sen i somras. så det blir fjällen inspiration för hela slanten i några dagar nu för självklart tar jag med mig bloggen. jag är taaggaad

jag antar att sängen kommer vila ungefär såhär framför mig:


foto: ditte isager

jonas bohlins liv lampa homemade?



jag har länge suktat efter jonas bohlins liv lampa. kanske för att jag är en före detta balettdansös? who knows? men i vilket fall. 4500 för en lampa är smaskigt. har ännu inte tagit mig i kragen för att köpa tyll och lampsladd själv men hittade en tjejs blogg som har gjort det på bloggen THINGTOLOVE: http://www.thingstolove.se/blog/tag/jonas-bohlin/

såhär berättar hon hur hon gick tillväga:

"Jag köpte till 4 meter extra (150 cm i bredd) av tyllen idag för den var lite tanig innan. Av lathetsskäl upphängd med fel sladd (ska få sin fina svarta tygsladd sen) men jag tycker att den blev ganska fin. Materialkostnaden slutade på 250 kr för tyllen och 5 kr för lampskelettet. Tygsladden kostade 100 kr."

och såhär blev resultatet:


jag är imponerad!

hittade även lite fin inspiration på lampan för att se den i sin helhet. spana in den på NK göteborg annars vetja!



orginal eller hemmagjord? ni som följer mig vet ju att jag tycker att man ska försöka fixa så mycket som möjligt på egen hand!

kommentera gärna!


norska slettvoll

fick nys om slettvoll via elle interiör. känns lite mickan style i solsidan. jag gillar kontrasten vitt och svarta ramar på fåtöljen och den breda soffan. kollektionen vinter 2010 passar alla mijöer och har en urban stil som jag tycker om mycket. dom har 19 butiker i norge och två i sverige. i sthlm på regeringsgtatan 65 och på ebbe lieberathsgatan 6 i göteborg.

ta en sväng om! eller spana in hemsidan: http://www.slettvoll.no/



mina favoriter:


inspiration:





dusty deco goes konsert!

kort och snabbt inlägg om ett begär - spanska konsert affischer på dusty deco. me like! 500 pix. lite skönt häng på väggen sådär! nej nu ska jag jobba. dusty deco har slått igenom stort i alla möjliga inrednings magazine. och ja jag läser många. just nu har jag en bunt olästa som bara längtar efter att bli bläddrade i






pics: http://dustydeco.com/

LJUDDÄMPANDE TAVLOR FRÅN DESENIO

klockan nio är det min favoritfilm juno på tv. ellen page som spelar huvudrollen är ljuvlig. nog om mig och mer om tavlor. vet ni vad det finns? stora ljuddämpande tavlor. som absorberar ljudet dom är 3-5 gånger mer effektiv än mattor, gardiner och andra tyger. canvastavlorna finns på http://www.desenio.se/ och ligger från 1750 till 4000 








tick n tack - ny klocka

sitter och lyssnar igenom coldplays X&Y. emelie gick precis vi fikade på kajen. ljuvlig cappuchino och vänliga italienare.

dagens spikning var klockan från bolagret 199 pix. passar bra över kyl&frys. tycker det är fint med grejer i taket
 vad tycker ni?





nu ska jag duscha, puss

gråa nyanser

det är en tjej på förskolan som är jätteförtjust i mig. hon vill alltid leka, alltid att jag ska vara med och nära. men hon är också väldigt rädd. vågar inte bli tröstad av mig eller kramad. men när jag går, står hon och ropar jooosefin utanför dörren. jag får alltid en kram när hon går hem. men samma sak börjar dagen efter lika rädd och lika förtjust
men jag gillar henne skarpt
likväl som att jag är glad för att blyertsgrått, granitgrått, grått grått är tillbaka. blandat med svart och vitt. och så furu. det sista är jag skeptiskt till. men sug lite på grått.
plädar? hyllor? kuddar? stolar?
aa jag ska visa er ett hopkok så får ni tycka till:

möbelmässa i italia!

right now är det mässa i milano. Salone Internazionale Mobile är världens största möbelmässa. i år lockade den cirkus 350 000 besökare. flyg mig till milano och sätt mig på en kartell stol. how i would love it! jag granskar mässan genom input interiör, här är mina favoriter:
Troag lampan från Design Luca Nichetto för Foscarini. underbar och udda. påminner mig om bamba lampor utan att kritisera

stolen NAP - normal aktiv och passiv från Fritz Hansen. Slutar aldrig att överraska med dessa tidlösa stolar


soffan Chat av Carlo Colombo är en stor favorit. om jag hade varit gjuten av pengar hade kivik soffan från ikea bytts ut mot denna oerhört komfortabla soffa



jag gillar diesel. deras fräcka lampor och kombo stolar är riktigt coola. skulle vilja ha en av varje



älskar vi inte namnet Moustache? den franska designer gruppen har gjort den super fina Pendeln Fold up





bilder: input interiör. how i love love love



yesterday all my troubles seems so far away

coldplay

inspired by the moment. ont i hjärtat. coldplay hjälper. tryckte hem tickets till where the action is i slottsskogen den 28 juni då coldplay ska spela. en bra dag. violet hill

 


vindsvånings mums

hittade ett hem i sköna hem som inspirerar mig mycket. en vindsvåning mitt i stan som är ljus och har härliga designprylar, ett påkostat hem som är ljuvligt för ögat.
jag älskar rymden i lägenheten och braskaminen. det är härligt när virket ligger lite slarvigt i ett hört. det får det perfekta att bli hemtrevligt. ett plus för att ha valt blåa toner.
ha en bra dag, i will try. puss
bilder: http://www.skonahem.com

veckans blogg - here we come!

TACK! en stor puss för att jag fick hamna som veckans blogg!
tackar er senare med lite inspiration. börja din vecka bra!

visa ditt ogillande

dislike knappen har ännu inte kommit online men på roliga prylar(http://www.roligaprylar.se/) kan du stämpla ditt ogillande irl! fantastiskt tycker jag. 159:- så hamnar den i din brevlåda

(eller om du är på gott humör kan du naturligtvis stämpla like)








inspiration: paul barbera






inspiratiören och fotografen paul barbera samlar ihop min vimmelkantighet. jag älskar blandningen mellan ljuset och mörkret. lite fängelseaktigt. jag älskar stegar och saker som hänger ner från taket,

idag är det söndag. jag petar i mig maten och badar i poolen.

have a seat - with me

plöjer mig igenom det nya numret av plaza interiör. NR 02 2011 är fokus på industri chic. precis i min smak.
min kropp är mör men jag överlever. pappa och jag sprang idag. kroppen är lätt och det går fort. vi gillar att springa på asfalt båda två. skönast hade varit att koppla av på en have a seat pall från house doctor. behöver nog ett dussin - minst
865kr. finns på Pub.

inspiration smeg



smeg a la italia inspirerar till ett personligt kök. om jag skulle önska hade jag pixat det svarta smala. retro och kitchigt men behåller den urbana charmen-- tänkt dig ett vitt kök med stora metallhällar, en stor köksö med plats för barstolar och så ett kylskåp från smeg.

bilder: Camilla Krishnaswamy på agentbauer.com och bagarenochkocken.se

koziol - plastic is fantastic



det tyska märket koziol har massa läckra plastgrejer. bland annat kakfatet jag har hemma, där bor mitt smink. jag tycker det är fiffigt och lite udda. inspiration kommer från någon frisörsalong inne i göteborg.

mycket hittas på http://bluebox.se annars har dom faktiskt mycket koziol prylar på åhlens!



fina lampan jospehine hänger hos mamma och pappa och skohornet hade passat här hemma!

nytt magazine


köpte en ny tidning igår från RUM. väldigt min smak. mycket dyrgripar och kantiga prylar. bland annat presenterar dom min drömhylla att ha hemma. balancing boxes från PORRO. tjejerna på front har tagit fram den spännande hyllan och jag kan inte allt än att bara älska den.




sitter här i min svarta ikea morgonrock och ska snart åka till mamma och pappa. jag behöver googla på en borr som fungerar smidigt i betong. nån som har förslag? lägenheten har bara gips och betongväggar. vedervärdigt!

aja -  god lördagsmorgon!

svenssons i lammhult

butiken som är belägen på järntorget har alltid varit centralt i mitt lilla hjärta. det är dessutom en av dom störst inspirationerna. prislapparna vänder man inte ens på. om man går in där betalar man, så enkelt är det. jag är sugen på kökstolar. fyndade ju mina på blocket fyra stycken för 50 kr.

about a chair är fantastisk

den ligger på 2500 pix och finns på http://svenssons.se

chair one är också en stol som skulle passa bra med mitt egengjorda köksbord

3100 pix går den loss på

sen har jag alltid älskat Louis Ghost karmstol helst den i transparent

pris 2650

 

nu ska jag tillbaka till verkligheten och mitt jobb på förskolan!


IKEA PS vs. IKEA Stockholm



jag har valt ut dom prylarna jag tycker bäst om från IKEAs storsäljande kollektioner PS och STOCKHOLM. det finns mycket gott och blandat på IKEA vilket jag älskar. det är som att komma in i ett blågult sagoslott. jag kan gå där i timmar, jacob totalvägrar varje gång vi ska dit. nu har jag sökt sommarjobb där med. det finns en dröm om att jobba på IKEA som jag hoppas kunna besanna en vacker dag!

vilken kollektion tror ni jag gillar mest?



lampa av shotglas

vandrat gator ut och in började på järntorget med trendia och svenssons i lammhulten. tungan hängde ut som en hund, visar imorgon vad jag köpte!

men det som jag tycker är mest inspirerande i hemmet är blandningen mellan high fashion design från Kartell, Louis Poulsen, Design House by STHLM, Ittala m.m och kap från bolagret eller second hand. det mest och bästa är egen designat. min faster har ett öga för det där lilla extra och jag tänkte visa upp shotglaslampan jag fick i födelsedagspresent när jag fyllde 20 i våras:



nu letar jag som bara den efter den perfekta lampfoten att fästa den på. plastshotglas och en limpistol är en slående kombo!

ha en härlig dag!

klicka hem svenskt tenn

är på sakletarjakt efter kuddar. svenskt tenn är inte riktigt min smak men kuddarna är ljuvliga. och priset med! men när man bor i en etta och inte kan överkonsumera med prylar får det ibland lov att kosta lite. kolla textilierna:

världskarta 890 pix

Manhattan 950 pix

tjusigt. nu ska jag jobba so long guys! kommentera gärna!


PANTONE

pantone box beställs fort på http://www.indreda.com för 260 kr

muggarna finns på granpa. what a lovely store. ta en kaffe på da matteo och sen in och kolla runt på alla härliga prylar. eller köp dig ett par happy socks. nej men det var nog kulör för mig idag, kanske för att solen lyser in genom fönstret? våren är på intåg men jag hyllar fortfarande det svarta och vita!


konsten att hänga tavlor




tog tag i min ensamma vägg och prydde den med tavlan olunda från IKEA med barnen på, new york mapen från IKEA, show must go on serieporträttet från http://www.sammyrose.se så nöjd med den, citat tavlan i canvas - made by lotta, pistol tavlan make love not war!

viktoria - min älskade granne spikade jag bestämde. vi utgick från den stora tavlan - new york mapen och gick efter den nedre listen för att skapa någon form av symmetri. ogillar när allt hänger i ögonhöjd så detta blev en konst i sig, vad tycker ni?

jag och jacob har varit ute och sprungit i regnet. medan benen löpte tänkte jag bara på hur läckert det hade vart om golvet byttes ut mot vit målat trä istället för parkett, haha!!

ha en bra onsdagskväll!

lampfrosseri


jag är en lampfrossare om någon. dessa fina lampor hittas på http://www.skandium.com/ förutom hattlamporna ner till höger från Jake Phipps. lampor för mig är spännande och något extra. belysningen är otroligt viktig, dessto viktigare för mig som ser så dåligt. men - inte illa pinkat att ha hittat alla dessa fin fina lamporna med -10 i synfel!

skål på det

bädda skandinaviskt

älskar fullkomligt bäddsetten från nordic lights. kala färger och häftiga tryck. naturinspirerat hänger verkligen med.


finns på hemsidan http://www.nordicelements.com/ alla gillar vi dansk design. det känns väldigt mig och jag tycker ni ska spana in sidan. online shopen är öppen och ett klick från att få en bäddad säng

pistol prints

nattsuddar mig in på http://www.nellyduff.com/ och dom fina printsen. hittade hemsidan via living etc. citattavlor och tryck har ju blivit en stor hype i bloggvärlden. alla vill ha något unikt och cool på väggen.

spana in dessa. sen jacob var i lumpen har jag blivit en sökare kring the military style. mycket pang pang coola tryck på bomber och granater!





RSS 2.0