span på lägenhet

span på lägenhet. jag är sugen på närmare stan. visst får man aldrig så fin utsikt över havet som jag har här på eriksberg. men det hade varit skönt att bara gå utanför dörren och ha allt nära...

denna tvåan ligger på kastellgatan. och den har inte heller dålig utsikt. gillar allt det ljusa, och badrummet. ekgolvet är ljuvligt. och köket är mysigt. å mums vad fin fint













h&m home höstkollektion



hinner blogga mellan slottskogen och valborgsmiddag. perfect! jag har varit usel på att blogga, jag vet men det har varit annat som har tagit upp tiden. i vilket fall spanade jag http://mixr.se en skön samling av massa olika magazines. där fann jag lite tjuvkik på h&m homes höstkollektion

smarrigt värre



jag gillar att dom fortsätter med tryck på kuddar och dukar. det är fint att match upp till allt enfärgat som vi har i våra hem. brunt kommer allt mer och mer, jag tänker inte. men hoppas att ni vågar!











har ni en bra valborg?

puss

gult är fint



hej på er

min näsa rinner och är inte glad. men av bilder blir man lycklig. anna lilja, grafisk designer, har väldigt fina inspirationsbilder på sin hemsida, gå in och kolla du också!







gult är fint! fotat av bobo olsson för residence.

godnatt min skatt

godnatt





Lo Bjurulf - schablon.jpg

nordsjö

Lo Bjurulf - trarent0209.jpg

elle interiör



h&m home







jag är jättejättetrött. ska somna till pluras kök vakna jättepigg klockan sju och springa kajen runt

puss

elektra bageri




Klicka här för att stänga





 

titta vad jag hittade. ett ubermysigt bageri i edessa, grekland, med tom dixon lamporna som jag älskar. tänk om caféer i göteborg kunde se ut något i den här stilen istället för sådär ruggigt espresso house aktigt. den lilla lilla butiken på 35 kvm, är klädd i cederträ, marmor och mässing

så tjusigt så

lilla balkong


gomorron.

täkte visa min lilla balkong. men den är lite för liten för att fotografera...



den är fin i alla fall. jag är lite kär i den. har varit påskens häng.. allt från IKEA t om en liten solcellslampa som lyser upp på kvällen. å så fint så



vt vonen inspiration




hej igen.

daily inspiration, idag från vt vonen. rustik, robust, bräder, svart, men ljust och nära.









ljusheter från h&m home


jag gillar h&m home. tidingen pillades ner i brevlådan under dagen och jag vill, vill, vill beställa nu när jag får lön imorgon! bilderna är dessutom supersnygga och kommer från fotograferna niclas brunzell & lo bjurulf.

nu ska jag ha långledigt från torsdag till tisdag. det består av att knåpa ihop en önskelista till min födelsedag, köpa en ny sommargarderob med min personal shopper maria, sukta på dusty deco och måla påskägg.

ha en fin kväll ni söta!


mikael-beckman-210

mikael-beckman-211


hm_press_cosy




pics pics pics


knock on the door inspiration från http://vitra.com mhm ögongodis ja.












'






italiensk i hjärnan




är det så? i vilket fall får jag äta lasange en hel vecka nu, och ja den var god, con spinacchi plattor, får mig att tänka på italien, får mig att tänka på konservburkar. mina älskade konservburkar. hittade lite inspiration också.



min fina stolt lasange.













det där med påsk



glad påsk önskar IKEA and some pictures:



påsklunch med trasmattor



tillsammans med stolen reidar, vasen salong, mattorna signe,



utanför väntar PS krona med några påskliljor som doftar bajs men alla är glada ändå



men för tjejmiddagen på skärtorsdagen slår vi till på rosa



vi målar givetvis ägg i PS ljuslyktor



vi hoppas att vi kan vara ute i det fina vädret så mycket som möjligt och påta bland blommor


men innerst inne vet vi att det blir ett sablans klirrande i glasen som mest liknar äggkastning :)







gör din egen tyllampa!



hej på er.

idag är min näsa kaos. jag är superpollen allergisk., min ögon kliar ut sig och det är bara inte kul att säga att jag önskar det vore spöregn...

det är tur att jag jobbar inomhus. ikväll kommer pluras kök, den enda dagen jag faktiskt riktigt kollar på TV. m som i mysigt. nu ska ni få se på vad jag hade för mig igår:




en copycat på jonas bohlins livlampa som jag hållt på med i etapper. jag är inte riktigt nöjd än, den har sina brister, men jag kunde inte hålla mig


allt du behöver är, skellettet på en lampskärm, köpte mina på myrornas för 15 pix och karlssons klister. köp tyg på knapp karlsson för en hundra lapp..











tycka synd om sig själv stolen




när vi väl var inne på att sitta biten får jag väl visa en nagelbitare. ljuvliga fåtöljerna lady. finns på svenssons för 8900 pix. jag önskar mig en lila innterligt. jag tycker det hade varit hygglo i all min cleana stil i övrigt. med nån liten svart vit lappkudde också, lila är min favoritfärg, näst efter oranget.




eller den här från house doctor som absolut bara får titta på. för psst den kostar 25 000 hjälp



men fin är den. jag vill med ha avskalat med färg på mina väggar

coffee chair



kanske till och med sådana där ubermysiga modebloggare kikar in på min sida nu:


'




en häng och släng stol för lilla gucci pucci väskan. designern sunhan kwon från korea tar mig i hamn. tänk vad så lite kan göra så mycket. det enda rätta är att brainstorma. så är det bara


homepage: http://designerboom.com


gårdagens pyssel



hej mina fina

igår var jag på en så super bra frisörsalong. jag valde den naturligtvis bara för inredningen. högt i tak, shabby chic, rosamålat tak, rör som syntes, kristallkronor och snygg personal. gå till vacker på frölunda torg! det är värt varenda penny.

jag och min inredningsbubbla går i vitare vyer. här är ett taste från köksbordet




pellegrinon med stearin, ljuslyktor från iittala, oljelampa från granit, det är tema vecka vit hos josefin




snart ska ni få se på dagens pyssel!

balkongfint.


lördag

hej alla fina, jag är på jobbet. det är mycket folk men jag hinner med lite rast! jag tänke visa er mårtens balkong. jag tyker den är ubertjusig. jag måste komma igång med balkongen, just nu är den bara tom och grön med en ful kruka från i vintras.

på söndag, min lediga dag ska det fixas!

mårten är son till redaktören på Trädgård och blommor, Kerstin Holmberg, och det är väl till stora delar därför balkongen är så grön och ljuvlig. här odlas blommor och groddar.

tänk att sticka ut handen genom balkongen och plocka sin egen basilika? här odlas även oregano, timjan, lagerblad och salvia

läs reportaget på http://mixr.se







annat som är gottiplock att ha på balkongen är


soffa från fermob, 3615 pix finns på http://lannamobler.se


eva solo bordgrill, 1999 pix också på http://lannmobler.se



bord och stolar från http://urbanliving.se


planteringslådor från bacsac, 850pix

IKEAs kryddstarkt!



haaaay carambaaa!

tack för era fina kommentarer. jag lever lite på det där att lilla jag är inredningexpert... :) fick sluta en timma tidigare idag på jobbet, skönt en fredag, imorgon är det med jobbelijobb. as usual! jag har jobbat varje lördag sedan jag började på frej jonsson, men det är kul. kunderna är som gladast då det är helg!

i alla fall, för er som hänger troget kvar på min blogg så är jag ju en sucker för IKEA, nu lanserar dom den nya kollektionen KRYDDSTARKT. hej och hå vad jag suktar. kollektion släpps på åtta ställen i sverige däribland göteborgs fina varuhus kållered och bäckebol. inspiratio0nen kommer från indien(såklart) och vietnam. jag har allti8d kacklat om en indisk hörna så detta är som lördagsgodis för mig!










fredagsfika!



hej

lyssnar på sweetest thing och ser på mina fina fina muffins jag ska ha med mig till jobbet idag efter mycket tjat :)


förresten så hamnade jag på blogg.se första sida: 

Inredning & design
Inredningsexperten Josefin tipsar oss om Courrier, en webshop som gör henne glad i magen. Butiken finns i Stockholm men har en superhärlig webshop som framkallar starka ha-begär.


http://josefinshome.blogg.se jag bugar och bockar, att bli kallad inredningsexpert gör lite min fredag


rota och lyx

Arkitektritad villa norr om Barcelona


motståndet är besegrat här är franscesco rota. vilket fantastisk designer på alla sätt och vis. skapandet av färg och känsla för det enkla cosy samtidigt som det lyxiga och eleganta möblerna kommer in. och naturligvis är han från möbelmässans huvudstad milano.

tänk om man hade varit där....

karlsson&björk



hoppas ni får en bra start på veckan önskar jag och karlsson&björk. som slår till med kalas i milano. under swedish love stories som hålls av svensk form kommer den nya Hellas serien visas upp i form av denna über fräcka läderlampa. jag vill till milano nu.




puss o kram . josefinshome

tema svart&vitt

todays to do.

vykort. therese sennerholt, koppar. iittala, lyktor. iittala, tallrikar, höganäs.


fab webshop




nynnaar på lykke li och spanar på franskt mumma. som ni vet så älskar jag ju söndagar. det är den heliga dagen, därför ska vi mysa mycket och killa våra nära och kära extra mycket i magen så alla skrattar och är glada

jag blir glad i magen av par courrier. http://www.parcourrier.se/ butiken finns i stockholm men har en helt enorm webshop. massa fina ting i tu. jag älskar alla små skyltar och affischer. jag skulle kunna fylla väggarna fulla. ta er en kik :)






lille tjocka vän




hejsan hoppsan lillebror. jag har fått ett gung för svart och vitt nu igen. mer och mer. rostigt och hel gjutet. jag kan inte sluta. cornelis ska få hänga på min vägg.






jag hade en gång en båt.
Jag hade en gång en båt
Med segel och ruff och köl
Men det var för länge sen, så länge sen
Svara mig du
Var är den nu?
Jag bara undrar... Var är den nu?

Jag hade en gång en dröm
Jag trodde att den var sann
Så väcktes jag ur min sömn och drömmen försvann
Svara mig du
Var är den nu?
Jag bara undrar... Var är den nu?

Det fanns en gång en soldat
Han kysste sin mor farväl
Han sa till sin flicka; du, jag kommer igen
Svara mig du
Var är han nu?
Jag bara undrar... Var är han nu?



dusty deco



på gärdet i sthlm finns det som man letar efter. dusty deco, som jag så många gånger skrivit om. det är prints, härdade möbler och sådana saker som jag trampar igenom myrornas för att hitta men aldrig gör det. dom där loppisfynden som är så svåra att få tag i. Edin och Lina som driver den har som mål att kunderna alltid ska se butiken i olika skepnader. Godsen hittas i tyskland, frankrike och usa.

allting är bara otroligt hippt&coolt!

gå in och kolla på dustydeco.com. det är helt otroligt fantastiskt.




bilder tagna från residence







iittala



ska till freeport imorgon och öppna plånboken för iittala.
finskt skandinavisk design som aldrig dör ut.

fredags fint



å nu är det finally fredagar. jag gillar fredagar. har tänt ljus i hela lilla lägenheten och väntar på mina tjejer. lovely, vad gör ni denna fredag?

det är alltid jubel i hissen upp till fjärde flotta våningen när elle interiör hamnat i brevlådan. funderar på vilket mer magazine jag vill premenera på. tips? nåväl, här kommer lite fredagsbilder från min donna donna apartment och tunga ting. jag ska samla på massa vackra små glasflaskor. nedan är en mini pelligrino från bar italia, vårt hak här nere på eriksbergskajen








guld inspiration

i och för sigtycker jag att guld tillhör hösten men jag gillade denna biden från residence så mycket:


Lilla Åland, 6 600:-, Malmsten. Guldfärgad robot, 195:-, ­Asplund. Bord Youngster i Eero Koivistos Zoo-serie om tre bord, där de övriga är i stål och ­koppar, 15 000:-, Asplund. Skål Timeline i mässing av Luca Nichetto, 998:-, Skultuna ­Messingsbruk. Lampa Suburban Skyline i mässing, pris vid för­frågan, Folkform. Väggfärg Guld nr 6, Alcro.

det har ju varit en hel del koppar nu. fina lampor och ljushållare. men guld är ju snäppet vassare. lite klurigt att kombinera bara. men lampor är ett smart drag att avancera i lite mer svåra prylar. som en i guld. titta bara så fin carl malmstens lilla åland stol är. åhå! :)


light house



precis ätit min fabulösa köttfärssås till lunch som jag och maria lagade ihop så fint så. idag är mina ögon kalasröda. det är 10 dagen i rad på jobbet och jag börjar känna att jag är trött i kropp & knopp. då är lite ljus är ett bra tecken. ute är det fin fint. men när jag kommer hem är det alltid mörkt. the light house från zero är en mysig varit designad av thomas sandell. finns på urbanliving.se för 4335 pix. jag tycker den är fiiin


unidrain den nya golvbrunnen



min åttonde dag i rad på jobbet. det har gått över till att jag som alltid skrattar, skrattar dubbelt så mycket. men det är kul. vi har lite utbildningar på jobbet och häromdagen var det unidrain. en ny form av golvbrunn, vilket är en helt fantastisk idé

istället för den fula runda golvbrunnen mitt i duschutrymmet finns nu unidrain i flera olika utföranden som stärker helheten. jag gillar små finesser














perfekt för hotell och spalösningar. och för er som bara tycker detta var lite för löjligt så njut av inspirationsbilderna =)

zeppelinare.

godmorgon.

när alla bitar faller på plats är jag glad för att det är som det är. och för att solen väcker mig och säger hej till en ny jättebra morgon

just nu har jag ett stort cravings behov på en zeppelinare b&w. jag tänkte klicka hem. har ingen sorts ljudanläggning hemma och detta skulle passa bra in här i fina eriksberg! till och med namnet är fint!





nu ska jag till frej!

burk & rost

mina ögon lappar ihop och jag drar mig närmare täcket. nu måste jag sluta vara inne på alla inredningssidor och borsta tänderna. här är alla fall goodies från det gul&blåa företaget vi brukar åka till ibland


för er som också gillar buurkar




två vaser SOCKER från IKEA 99 pix. som hittat


FINTORP från IKEA 29 pixus



marseille i vitt


voila!

dags för lite franskt gottiplock. här är massa vitt och ljusa miljöer från marseille. svart och vitt är för mig som med gammal kärlek, det rostar aldrig.

tänk om man kunde trolla och få det såhär hemma. johanna är inredningsfotograf för residence och bor inte så pjåkigt med sin familj. hon påpekar att förvaring ska synas. och jag gillar det. att visa upp sådant man mixar med IKEA, loppis, 2 hand, dyrgripar från svenssons i lammhult och mormors gamla ramar gör hela intrycket.

jag älskar köket och dess förvaring. att hitta massa härliga burkar. konserver och hänga upp dom skönt i köket är en kul missmatch. tänk att ha hyllor med förvaring i badrummet? suberb madame!










utemöbler i färgx10



tittade på plura. varje tisdag. underbart. nästa vecka gästar johan rhenborg och aschberg, lär bli bra

jo men nu då?

jag har stor span på balkongsinredning. mitt stora mål att inreda i vår. har en vacker grön liten balkong med utsikt över havet och stena båtarna. där vill jag ha något fint att sitta på när jag lapar kaffe.

fermob är min nya delikatess. lekfull kombo med färg. finns på svenssons i lammhult, bilder tagna av stephanie rambaud. den saliga blandningen gör det svårt att bestämma färg. hemma är det mycket vitt och svart med lila toner. men där ute tänke jag mig lite mer regnbåge.

jag får dofta ett tag till och lägga några tior i grisen. en stol börjar på 3600. men se kan man göra!

http://fermob.com













påsk igen


nu går det undan

nu var det snart en pling i ling högtid igen. påsk le paque. det blir ännu mera godis, och det gillar ju jag

ni måste ha lite tålamod med mina inlägg. det kommer en drös i taget, ungefär som ett överfyllt påskägg. pang på och sen blir man mätt. det är rätt mycket jobb på min front förtillfället. men tappa inte taget. jag är med er:)


Easter biscuits
bild homelife


furninova



hej.

jobba jobba jobba! jag älskar mitt jobb, nu har vi jippo på frej, kom in och köp lite badrums möblemang vetja!

the daily inspiration är hämtat från ett av alla mina tusen magazinse. idag kollar vi lite på furninovas soffor, jag älskar deras miljöbilder.

jag är såld

http://furninova.com









RSS 2.0